How it’s made

Teken je de hele illustratie op de computer? Vaak vragen mensen in mijn omgeving  hoe ik mijn kaartjes maak en dat leg ik graag even uit. Ik schets met potlood.  Deze handgemaakte ruwe schets trek ik vervolgens meerdere keren over tot ik de perfecte potloodtekening heb. Ik ben dol op traditionele materialen, zoals inkt en plakaatverf, alleen al die geur! En als je goed overweg kunt met kleurpotloden krijg je de meest fantastische zachte resultaten.

Helaas ben ik een enorme sloddervos en na wat experimenten ben ik erachter gekomen dat digitaal inkleuren beter bij me past. Je kunt eindeloos met kleur experimenteren en de oorspronkelijke tekening blijft intact. Inkleuren doe ik in Photoshop. Eerst trek ik de potloodtekening over met micron fineliners. Met gum verwijder ik de potloodlijnen. Ik scan de tekening in en open deze in Photoshop. Met een Wacom tablet en pen kun je heel nauwkeurig werken. Het kaartje zelf maak ik vervolgens op in Indesign. Zo krijg je een handgemaakt Studio Linus ontwerp dat digitaal is ingekleurd.

Portrait-Studio Linus - Lineke Essed by On a hazy morning - Amst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *